Värmemätare, värmemätning och felavhjälpning

2021-01-02
Som alla bör veta vid det här laget så kommer värmemätning göras per hus från januari 2021 och varje hus betalar för den värme man använder. För mer information om detta och vad man kan göra för att förbättra prestandan på elementen har styrelsen publicerat ett antal dokument. Dessa kan ni hitta under länken "Dokument" till vänster. 

Översvämning i källaren!

Till er som har en servicelucka i källaren, dvs en plåtskiva på cirka 50*70cm, som täcker ett hål i golvet. Normalt finns denna lucka i rummet mitt emot tvättstugan. Kontrollera genom att lyfta upp denna plåtskiva så ni ser ned i hålet, där finns en eller flera service-lock som ska sitta fast, se bild. På bilden är ett lock inte fastskruvat med översvämning som följd.

Energideklaration

En energideklaration för Nämndemannens samfällighet finns nu att hämta på sidan Dokument.

Information om sopor och återvinning

Soprummen i samfälligheten är endast avsedda för hushållssopor, som läggs i påsar och slängs i de gröna behållare som är avsedda för sopor. Man får inte ställa in andra sopor på golvet i soprummen. Vi är ansvariga för vårt område och om vi inte själva tar hand om våra sopor så betyder det att någon av våra grannar måste göra det. Andra sopor än hushållsavfall ska antingen slängas i rätt container för återvinning på vår parkering, eller också köras till SRV:s återvinningscentral i Fittja. Den ligger väldigt nära, men om du inte varit där förut så hittar du adress, karta och öppettider genom att klicka här.

Nycklar till servicehus

Nycklar till servicehusen finns hos styrelsemedlemmarna.