Städdag 28 oktober 2017

Den 28 oktober, med start kl. 10.00, är det höststädning i samfälligheten. Att delta på städdagen förväntas alla göra som äger hus i samfälligheten. Information om höststädningen har delats ut i era brevlådor. 

Väl mött på städdagen!

Råttor i garagen

Vi har fått råttor i garagen. Det får absolut inte finnas något som lockar råttor i garagen, exempelvis matsopor eller annat som lockar till sig råttor.

Översvämning i källaren!

Till er som har en servicelucka i källaren, dvs en plåtskiva på cirka 50*70cm, som täcker ett hål i golvet. Normalt finns denna lucka i rummet mitt emot tvättstugan. Kontrollera genom att lyfta upp denna plåtskiva så ni ser ned i hålet, där finns en eller flera service-lock som ska sitta fast, se bild. På bilden är ett lock inte fastskruvat med översvämning som följd.

Ändringar på hemsidan

För att säkerställa att alla medlemmar i föreningen ska kunna ta del av information som rör samfälligheten beslutade styrelsen vid sitt möte i januari att sidorna Anslagstavlan och Viktiga datum inte längre ska vara lösenordsskyddade utan öppna för alla. Vi vill trots det uppmana alla i samfälligheten att ansöka om inloggning till medlemssidorna. Det ger tillgång till dokument som rör samfälligheten. Dessutom ger det oss tillgång till e-postadresser till medlemmar, vilket gör det enklare att snabbt nå ut om det finns något viktigt att meddela.

Nycklar till servicehus

Nycklar till servicehusen finns hos styrelsemedlemmarna. Eftersom det inte längre finns någon styrelsemedlem i I/J-längan så hänvisas boende i längan till Jose Esteban, som bor i hus nummer 170.

Energideklaration

En energideklaration för Nämndemannens samfällighet finns nu att hämta på sidan Dokument.

Information om sopor och återvinning

Soprummen i samfälligheten är endast avsedda för hushållssopor, som läggs i påsar och slängs i de gröna behållare som är avsedda för sopor. Man får inte ställa in andra sopor på golvet i soprummen. Vi är ansvariga för vårt område och om vi inte själva tar hand om våra sopor så betyder det att någon av våra grannar måste göra det. Andra sopor än hushållsavfall ska antingen slängas i rätt container för återvinning på vår parkering, eller också köras till SRV:s återvinningscentral i Fittja. Den ligger väldigt nära, men om du inte varit där förut så hittar du adress, karta och öppettider genom att klicka här.

Administration av hemsidan

Jag sitter inte längre i styrelsen. Eftersom jag fungerade som webbansvarig i den tidigare styrelsen och har god kunskap om hur de verktyg vi använder för webb och e-post fungerar så kvarstår jag som webbansvarig till dess att någon annan utsetts. Detta efter önskemål från den nya styrelsen.

 

Leif Glavå

Foton från Nämndemannen sökes

En webbplats blir trevligare med bilder. Vi söker därför efter foton från området som vi kan publicera på webbplatsen. Vi vill gärna ha bilder från alla årstider och från gemensamma aktiviteter såsom städdagarna. Det vore särskilt kul att kunna dokumentera områdets historia i bilder genom att publicera äldre bilder. Om du har bilder som du tror skulle vara intressanta att publicera så är du välkommen att skicka dem i ett e-postmeddelande till styrelsen@namndemannen.se. Om du endast har bilderna i pappersform så kan du också höra av dig, så ska vi se om vi kan få hjälp att scanna in dem.

Publicera på anslagstavlan

Har du hittat en nyckelknippa i området? Har du en möbel du vill sälja eller ge bort? Vill du veta om någon är intresserad av att hyra ut sin garageplats till dig? På den här anslagstavlan publicerar vi dina meddelanden till övriga i samfälligheten. Skicka ditt anslag till styrelsen@namndemannen.se, så publicerar vi det.